Søk i denne bloggen

søndag 1. september 2013

28. august - Nanuya Lailai, Fiji

Det blei langbord til frokost i dag og. Veldig kjekt.

Vi slappa av i hengekøya medan vi venta på båten til Nanuya Lailai og Gold Coast Resort.

Vell framme blei vi her, som dei andre to plassane henta i ein liten trebåt og køyrt til resorten. Denne øya var så langt nord som selskapet Yasawa Flyers gjekk. Mannen i huset på denne resorten fortalte oss ei historie om  at haiar har veldig god hukommelse.

Det var nokre gutar frå Fiji som hadde vore å dykka. Ein av dei prøvde å drepe ein hai, men greidde det ikkje. Ei god stund seinare var denne guten ute å dykka igjen med ein gjeng gutar. Plutseleg kom den haien han hadde prøvd å ta livet av. Haien angreip kun den eine guten og lot resten i fred! Slik som elefantane vi høyrte om i Afrika.

Derfor måtte vi berre la haien vere i fred om vi møtte på ein når vi var ute å snorkla eller svømte... Ja, kva ellers liksom?

Vi tilbringa dagen saman med Bonnie og Chad. Nils frå Sveits var og med oss. Vi åt banankake og drakk varm sjokolade på eit "Tea-house" på øya.  Ein slags kafé. (På eine bilete ser dykk Veronica og hennar nye ven.) I tillegg laga vi smykker av skjell vi fann på stranda. Dei blei ganske stilige!

Under middagen såg vi nokre mus som sprang langs veggen og inn i eit hol i veggen. Når eg (Ane) skulle legge meg høyrte eg noko som kravla i puta mi! Det viste seg å vere min eigen øyresus... har visst blitt litt paranoid.

Veronica & Ane

2 kommentarer:

  1. Flotte bilder, skal bli kjekt å få døkk heim nå.
    Mor

    SvarSlett
  2. Fiji ser heilt supert ut! :)

    SvarSlett