Søk i denne bloggen

mandag 22. juli 2013

16.juli fortsatt i Masai Mara

Dag 5 i Kenya

Igjen starta oss med nedpakking av leiren og frukost før vi gjekk ned til masaibyen. I masaibyen fekk vi helse på dei som budde der å ta bileteŗ og spørje spørsmål.

I denne familien var det slik vi forstod det en mann, tre koner og 25 barn/ungdommar (nokre av ungane nærma seg 30). Ein mannleg masai skal gifte seg når han er ca 25 år. Kona hans er då ca 15 år gammal. Dei får då også barn.

Masaiane brukar ikkje same kalender som oss, og derfor er dei litt usikre på kor gamal dei er. Konene lagar kvar sine leirhus, som dei bur i saman med ungane. I tillegg fekk vi vite at mennene også deler på konene. Difor er det vanskeleg å vite kven som er far til kvar enkelt unge.

Det bur opp til 14 stk i eit hus, 10 stk i ei seng, og 5 i den andre. Bileta nedom er frå eit hus vi var inni.

Ungane går ikkje på skule, men blir opplært av den eldste i familien. Dette er i endring og fleire av gutane og eit par jenter går no på skule. Men dette synes dei eldste er litt trist, for det øydeleggjer kulturen deira.

I øyrene hadde dei store hol til øyrepynt og dei såg veldig tynne ut. Dei kunne gjerne gå dagar utan mat og søv berre 3-4 timar i døgnet.

Så lasta vi inn på bussen og køyrde til Masai Mara. Der åt vi lunsj før vi køyrde på ein liten safari. Der fekk vi sjå ville elefantar, giraffar, sebra, nasehorn, struts, gnu, bøffel, påfugl og antiloper.

Tilbake i leir fekk vi bu i ferdig oppsette telt med eiget bad!! Lykke! I tillegg var der straum mellom 1900 og 2200. Luksus ;)

Veronica & Ane


(første bilete er på morgonen når vi drar frå campen)

2 kommentarer:

  1. Så artige bilde, det siste av elefantane minna meg om jungelboken og colonel hatis march!
    :)
    Mor og Tea

    SvarSlett
  2. Uff, man får jo nesten dårlig samvittighet for hvor godt vi har det når man hører om hvordan en Masai-unge har det!! Setter ting i perspektiv kan man si...

    SvarSlett