Søk i denne bloggen

fredag 27. juni 2014

23.juni

Mandag 23. juni

Før vi la oss i går avtalte eg ein tur til nasjonalparken med Omar. Eg greidde å bestille nesten alt på spansk. Veronica er allergisk for hestar (caballo), så vi måtte ha taxi.

Klokka 10 stod taxien utanfor og vi satte oss inn uten å heilt vite kva vi skulle. Første stopp var ein utkikksplass. Vi såg mot Trinidad og kysten. Fint.

Neste stopp var ein sti mot eit fossefall. Taxisjåføren sa "tres horas, no problemo", og vi tenkte: 3 timar??? Kva er dette?

Vi la i veg innover stien i slippersa og sandalar. Vi hadde ikkje tatt på oss ordentlege sko då vi ikkje visste at vi skulle på fjelltur. Etter ein lang gå tur kom vi fram til fossen.. rennande vatn er ein betre beskrivelse. Men eg tok meg ein dukkert i det kjølige vatnet! Kjempedeilig! Veronica droppa badinga og tok heller bilete.

På veg tilbake kjente Veronica at astmaen var på veg, sidan ho ikkje hadde fått den maten ho treng. Vi gjekk roleg og plutseleg gispar Veronica. Det for ein laaang slange over vegen! Ikkje kult.

Heldigvis var det ei lita hytte halvvegs der ein mann selde drikke og energibar. Der fekk ho i seg litt føde så vi kom oss tilbake til taxien.

Tilbake i casaen dusja vi og slappa litt av på rommet. Klokka 17:00 skulle vi møte Laila. Eg skulle få ein manikyr og så hadde ho smykker, dukar, skjerf, vesker osv. som ho selde. Ho snakka i eit sett, og berre på spansk. Vi skjønar litt, latar som vi skjønar litt og spør når vi slepp til. Ho snakka om alt mogleg!

  I dag skulle vi ete middag på restauranten der døtrene til Omar jobbar. Vi bestilte mat og drikke før vi fann ut at ingen hadde med seg lommebok.

Vi måtte litt flaue forklare på spansk at pengane låg igjen i huset. Vi fekk henta pengane raskt og tilbake på restauranten var vi klare for mat. Vi hadde begge bestilt grilla fisk og pommes frites.

Først fekk vi servert brød og smør, så grønnsaker, så grønnsakssuppe, så hovedretten. Fisken smakte nydeleg av sitron og var veldig god! Etter det tenkte vi at vi var ferdige, men neida. Då kom servitøren med dessert! Litt is og frukt. Nam!

Veronica & Ane

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar