Søk i denne bloggen

torsdag 22. august 2013

21. august - del 2 - Koalapark og Brisbane

Neste stopp var no ein koalapark like utanfor Brisbane. Vi måtte køyre gjennom byen for å unngå ein bomstasjon, og det gjekk heldigvis greit. Vel framme ved Lone Pine Koala Sanctuary parkerte vi bilen og gjekk inn for å sjå på dyra.

Her fekk vi sjå diverse papegøyer, fuglar, flaggermus, nebbdyr, koalaer, tasmanske djevlar, dingoar, skilpadder, vombat, emu, kenguru, raud kenguru, slange, krokodille, kookaburras (ein fugl), diverse øgler og firfisler og gårdsdyr.

Koalabjørnane såg rett og slett ut som kosebamsar. Veldig søte! Det var muleg å få halde og ta bilete med dei, men vi droppa det.

Det var ein mann som stod å fortalte om slangar. Han hadde ein stor slange med seg. Den fekk vi lov å kjenne på! Eg (Ane) måtte sjølvsagt bort å kjenne og det føltes eigentleg litt som å ta på plastikk. Merkeleg følelse.

Så kom dagens høgdepunkt! Vi kunne kjøpe litt mat og mate kenguruar! Det er no eit av våre favorittdyr. Dei var veldig mjuke å ta på og veldig interessert i maten vi hadde med. Utruleg kult å sjå på dei som hadde unge i "lomma" si. Enten så stakk hovudet ut, eller så stakk beina ut! Glad at vi slepp å bere ungane våre slik når den tid kjem!

Før vi forlot parken fekk vi hjelp av dei i kiosken til å leite etter ein plass å campe for natta. Eg er ikkje så glad i å køyre i byen, så Veronica ba dei søke etter ein plass utanfor. Dei skreiv ned adressa og vi kom oss avgårde.

Til slutt var vi framme. Der tok vi oss ein dusj og nytta anledninga til å skrive blogginnlegg og lese litt før vi sovna tidlig etter ein lang dag.

Veronica & Ane

2 kommentarer:

  1. Å så søte da.Hadde vore artigt detta
    Mor

    SvarSlett
  2. Koalane va no berre so skjønne då! :) Å ka kult at dokke fekk mate kengeruane! :) Heldiggrisa!

    SvarSlett