Søk i denne bloggen

fredag 9. august 2013

7. august - Bali, sightseeing med Putu, Del 2

  

Vi åt lunsj på ein restaurant som hadde utsikt mot Kintamani Vulcano. Det er ein vulkan som sist hadde eit lite utbrudd i 2004. Fin utsikt under lunsjen. Utanfor restauranten fekk vi smake ei frukt, den blir kala "snack-fruit" og smakte syrleg og bittert på same tid. Vi syntes den var god!

Etter lunsj og vulkanen drog vi til ein kaffiplantasje. Der voks det kaffibønner, kakao, vaniljestenger, sitrongrass, ananas, banan, papaya og mykje anna forskjellig.

Vi fekk og ei smaksprøve av balisk kaffe, sitrongraste, ingefærte, kakao, ginseng kaffe, rosela te og kokoskaffe. For 50.000 rupi (ca 30 NOK) fekk vi og ein kopp med Kopi Luwakkaffe. I Australia koster ein kopp av denne typen kaffe 100 $ i følge guiden vår. Vel verdt pengane, for den smakte MYKJE betre en balisk kaffe.

Frå wikipedia.no:
Kopi Luwak er verdens dyreste kaffe. Den produseres på Sumatra i Indonesia. Produksjonen foregår ved at en asiatisk palmesivett, et kattelignende dyr, spiser modne kaffebær (røde), for så å la kaffebærene gå gjennom fordøyelsessystemet. Luwaken fordøyer kun kjøttet fra disse bærene, og bønnene kommer derfor helskinnet igjennom. Bønnene er nå innsatt av enzymer som bidrar til å gi den spesielle smaken. Etter at bønnene er blitt vasket og renset ut av avføringen blir bønnene brent.

Årlig produseres det ca. 250 kg kaffebønner av denne typen.

Vi avslutta sightseeinga med eit vakkert fossefall før vi køyrte heimover. Vi var på hotellet igjen ca kl 19:00. Ein lang dag med andre ord.

Veronica & Ane

1 kommentar: